welkom__ over ons__ sessie__ edelstenen__droommuziek__ links contact
 

 

Droomconcerten


Tijdens een droomconcert lig je op een matje en word je omgeven door klanken, waardoor je je helemaal kunt ontspannen. Vaak kom je in andere staten van bewustzijn (hieronder uitgelegd).


Wij gaan uit van vier bewustzijnsstaten
1 staat van alert zijn, (staat van perceptie)
2 droom staat,
3 staat van visioen,
4 staat van de-animatie, (reizende staat)


1)Eigenlijk moeten we in het dagelijks leven altijd in de eerste staat zijn: de staat van oplettendheid (intuïtie). Vroeger toen de mensen nog jagers waren, waren ze ook in die staat. Men had de intuïtie nodig om te weten waar het wild zat, dat was van levensbelang.


2 en 3) Bij een genezende trilling nemen de hersenen een droomstaat aan: Je gaat op droomreis. Wanneer de droom heel helder wordt dan heb je een visioen. In een visioen krijg je vaak belangrijke levenslessen. Hoe de droomreis gaat is voor iedereen verschillend: Sommige mensen komen om lekker te ontspannen, anderen willen graag een innerlijke reis maken. Kom en ervaar!


4) In de vierde staat is genezing mogelijk. Dit is de reizende staat van de geest. In de 4e staat wordt het lichaam volledig bestuurd door de Eeuwige Geest. En de Eeuwige Geest is onvoorwaardelijke liefde. Je staat boven je denken en boven je emoties. Je kunt werken met je spirituele helpers zoals krachtdieren en voorouders. En je kunt reizen naar andere realiteiten. Deze staat brengt je verjonging en brengt je ook naar je authentieke zelf. Spiritueel leraar Dancing Thunder zei hierover: “Je moet net zo makkelijk in de vierde staat kunnen gaan als dat je in je schoenen stapt”.


De helende kracht van klank
Het meest belangrijke werktuig van de sjamaan is klank. In alle oeroude culturen gebruikte men de helende kracht van klank. Met name boventonen veranderen de staat van ons bewustzijn. Tijdens het droomconcert bespelen wij instrumenten met veel boventonen: mondharp, didgeridoo, klankschalen, gong en sjamanentrommel, tingsha’s, fluit. Verder gebruiken we onze stem en allerlei etnische instrumenten. De instrumenten klinken rondom je en worden soms op het lichaam gezet. De boventonen stimuleren de hersenen om te gaan trillen in je eigen trilling. Daarna nemen de cellen in het lichaam deze trilling over. Met andere woorden: Je komt terug bij jezelf, bij je ziel.

Het droomconcert
Voorafgaand aan het droomconcert verbinden we ons door middel van dansen met de aarde, de kosmos, de natuur en/of de elementen. Door eerst intensief te dansen ontspan je jezelf en ga je lekker doorstromen. Daarna ga je liggen en kun je genieten van het droomconcert.

De spelers
Wim en Heidi de Bos zijn de muzikanten: Wij hebben allebei een conservatoriumopleiding afgerond. Verder hebben we verschillende opleidingen in healing gevolgd bij sjamanen. Het sjamanisme is ons op het lijf geschreven.

Info
Als je belangstelling hebt voor een droomconcert kun je kontakt opnemen via Email of telefoon: 0598-431817